First Aid Kit hyllade Leonard Cohen

Det är något visst med när stora artister hyllar andra stora artister som idag inte finns med oss längre. Det var precis det som First Aid Kit nyligen gjorde på Dramaten, där de höll i konserten ”First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen”. En given succé blev det också.

Konserten på Dramaten för att hylla avlidne Leonard Cohen och hans musikskatt var en föreställning kantad av flera stora namn som sydde ihop sånger och poesi på ett värdigt sätt. Var du en av dom som missade detta så kan du i alla fall se First Aid Kit i sommar.

Hyllningen till Cohen mer än bara en konsert

I en artikel från Dagens Nyheter Kultur recenseras hyllningskonserten till Leonard Cohen med First Aid Kit. Skribenten menar på att det mesta med konserten var förträffligt och att det var så mycket mer än bara en konsert, där artisterna i olika konstellationer avlöste varandra på scen samtidigt som ett stort träd stod på scenen under en stjärnhimmel i sann teaterscens-anda! First Aid Kit är med i de flesta framträdandena och låtarna var välkomponerade och varvades med vacker poesi. De andra artisterna som gästade konserten ”First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen” var bland annat Annika Norlin, Frida Hyvönen, Loney Dear, Maja Francis, Jesper Lindell, Nina Zanjani och Maia Hansson Bergqvist. 

Många bra låtar och framträdanden

Frida Hyvönens verison av ”Everybody knows” var riktigt bra och en mer rytmisk version än vad man är van att höra i vanliga fall. Även framträdandet med låten ”You want it darker” lyftes upp extra av en stor kör. Annika Norling viskade fram den vackra ”Halleluja” som också den höll måttet. Avslutande låten ”So long Marianne” förstärktes med läsning ur Leonard Cohens avskedsbrev till Marianne, som skrevs strax innan han själv dog.