karaoke

Sjung med mig! – Tips för att undvika den värsta karaokekatastrofen

Människor har sjungit i århundraden. Ett av de mest populära sätten att göra det på är hemma, med vänner och familj samlade. Men vad händer om du inte är en naturlig sångare? Oroa dig inte – det finns några saker du kan göra för att undvika att bli den värsta karaokekatastrofen någonsin!

För det första ska du se till att du är väl förberedd. Öva framför en spegel (om du vill), eller ännu bättre, med vänner som ger dig ärlig feedback. Om möjligt, försök att välja låtar som ligger inom ditt röstomfång. Ditt röstomfång är det röstläge där det är mest bekvämt för dina stämband. Och var inte rädd för att välja countrymusik! Det är en av de enklaste genrerna att sjunga med i. Kom bara ihåg att använda enkla ord och försök inte med alltför höga tonlägen, speciellt inte om du är ovan. Det som går att sjunga hemma i duschen är oftast bra mycket svårare på karaoke. Du vill inte få ont i halsen eller förstöra rösten!

Nu när du har valt din låt är det dags att förstå varför countrymusik är så populär. Allt handlar om texten och rytmen – countrylåtar är vanligtvis lätta att sjunga med i och har en riktigt stark melodilinje, vilket gör dem perfekta för karaoke! Dolly Parton är exempelvis en mycket populär artist att välja på karaoke.

https://www.youtube.com/watch?v=km_TH2CjzxA

Kommer du ihåg de där tipsen som jag nämnde tidigare? Tja, här kommer de väl till pass! När du står på scenen ska du ta ett djupt andetag innan du börjar och verkligen gå in i låten. Använd dina ansiktsuttryck för att förmedla känslan i texten. Och viktigast av allt, ha roligt!

Om allt annat misslyckas, kom ihåg att det inte handlar om att vara perfekt, utan om att ha roligt med vänner. Karaoke handlar om känslan, inte om perfekt sångteknik.